Tuormuksen tarina

Hyvän oluen ystävänä ja Lapin Kaskinauriin viljelijänä tämä olut idea oli pyörinyt mielessäni jo useamman vuoden.
Syksyllä 2019 ryhdyinkin sitten tosissani etsimään käsityöläisoluita valmistavaa pienpanimoa.
Sellainen löytyikin Vääksystä, vuonna 2016 Karlstedtin veljesten perustama Kanavan Panimo.
Olut tietäjät osasivat kertoa että Kanavan Panimo on yksi Suomen osaavimmista hapanolutpanimoista.
Ja vielä kun tultiin hyvin juttuun veljesten, Janskin ja Jukan kanssa niin siinähän se sitten oli.
Ensimmäinen erä Tuormuksesta laitettiin tulille 30 päivä tammikuuta 2020 ja loppu onkin historiaa.

Puhtaista suomalaisista raaka-aineista valmistettu ja käsityönä pantu, maailman ensimmäinen Lapin Kaskinauris olut Tuormus, olkaapa hyvä.

Hunajainen, Lapin Kaskinauris hapanolut

Raaka-aineet: Vesi, ohramallas, vehnämallas, lappilaista hunajaa, humala, hiiva, I. acidophilus, Lapin kaskinauris täysmehu.

Suomen ensimmäinen ja maailman 87. olutsommelier (British Beer and Cider Academy) Maria Markus maisteli myös Tuormusta.

Yksi jännimmistä oluista mitä olen maistellut.
Tuoksussa mahtavasti naurista jaaistin myös makean hunajan, joka oluen lämmetessä alkaa
taittua melkein toffeiseen.
Suutuntuma mukavan pirskahteleva, maku täyteläinen, mukana kivasti makeutta ja lempeää maltaisuutta. Happamuus on maltillista ja helppoa.
Nauris on vahvasti mukana myös maussa, hunajan ohella.
Melko terävänä jatkuva jälkimaku pehmenee ja taittuu, kun oluen kanssa maistelee vaikkapa juustoa
. Ruokajuomana varmasti toimii, esimerkiksi juurespatojen ja perinteisen poronkäristyksen kanssa

Olutsommelier Maria Markus

Valokuvat ja videot Tuormuksen panemisesta

Lappilaista hunajaa keittoon … 30.01.2020
Sitten Lapin Kaskinauris täysmehua … 30.01.2020
Pullostusta clip 1 … 13.02.2020
Pullostusta clip 2 … 13.02.2020
Pullostusta clip 3 … 13.02.2020