
Lapin KaskinaurisVegaaniset ja lisäaineettomat pikkelsit
LapinKaskinauris
Lapin Kaskinauris on luultavasti Suomen vanhin viljelyskasvi.
Kaskinauris on Euroopassakin tunnettu yli 4000 vuotta.
Kaskinauriin viljely hiipui Suomen itsenäistymisen aikoihin muiden uusien lajikkeiden vallatessa viljelijöiden mielenkiintoa.
Vanha nauriin maatiaislajike löytyi uudelleen Petsamosta 1940-luvulla.
Norjan valtion tutkimuslaitos Senjan saarella, Tromssassa kiinnostui alkuperäisestä lajikkeesta ja aloitti lajikkeen puhtaaksi viljelyn.
Vanha perinteinen Lapin kaskinauris menestyy erittäin hyvin yöttömässä yössä ja näin saa kasvaessaan ainutlaatuisen aromin.
Lapin kaskinauris on mehevä ja maukas, joka säilyy pitkään kylmissä olosuhteissa, kuten vanhanajan perinteisissä naurishaudoissa, joissa lämpötila voi laskea jopa pakkasen puolelle.
Nämä pohjoisen ankarat olosuhteet ovat vain eduksi juuresten viljelylle ja tämän takia kasvinsuojeluaineita ei tarvitse juurikaan käyttää.

LapinPikkelsi
Tässä kaskinauris nauttii inkiväärin ja karpalon seurasta. .
Lapin kaskinaurista, vettä, sokeria, väkiviinietikkaa, sipulia, karpaloa, inkivääriä, purjoa, persiljaa ja kanelitanko.

MummonPikkelsi
Perinteisempi pikkelsi Lapin kaskinauriista.
Lapin kaskinaurista, vettä, sokeria, väkiviinietikkaa, sipulia, purjoa, persiljaa ja kanelitanko.


ValkosipuliPikkelsi
Tässä tuore valkosipuli saa kaskinauriin kanssa täysin uuden ulottuvuuden.
Lapin kaskinaurista, vettä, sokeria, väkiviinietikkaa, sipulia, valkosipulia, purjoa, persiljaa ja kanelitanko.
